Hem

WHISKYSPECIALISTEN

WHISKYKUNSKAP

WHISKYPROVNINGAR

SVENSKA SNAPSAR

DRYCKESKUNSKAP

HIGHLANDS

Uppe i de skotska högländerna ligger Speyside, ett område stort som Skåne, där det finns ca 50 olika destillerier. Ett fantastiskt vackert landskap med berg och dalar, hundra-tusentals får som vandrar omkring och betar, samt utsikter som är fullständigt oslagbara.

Är du intresserad av whisky eller andra destillerade drycker, välkommen att botanisera runt på sidan!

WHISKY

Whisky eller whiskey, beroende på varifrån drycken kommer, är en mycket komplex skapelse med en historia som sträcker sig tillbaka till 1400-talet.

Whiskyvärlden är mycket stor och tillverkning sker i många länder, inte minst i vårt eget land, där många destillerier är igång, eller på gång att börja sin tillverkning. Dock är den skotska whiskyn den mest kända och där finns även de allra flesta destillerierna, så det är därför ganska naturligt att det är den whiskyn som får det största utrymmet på den här sidan.

WHISKYPROVNINGAR

Ett bra sätt att lära känna och lära sig mer om den ädla drycken whisky, är att vara med på en whiskyprovning.

Det finns många olika sorters provningar, beroende på i vilket sammanhang man har provningen. Företag kan ha en whiskyprovning som del i en kick-off, eller som allmän trivsel-åtgärd. Det kan vara ett kamratgäng som vill lära sig lite mer om whisky, eller vid en herr- eller dammiddag. Hur provningen utförs beror helt på hur Du som beställare vill ha den.

Observera att hela hemsidan är optimerad för Microsoft Explorer webläsare

SVENSK SNAPSKULTUR

Den svenska snapsen har sin tradition långt bak i tiden, närmare bestämt till 1300-talet. På den tiden drack man dock inte det kryddade brännvinet som snaps utan man använde det som läkemedel, dåtidens örtmedicin. Numera användes snapsen till att förhöja njutningen med maten och naturligtvis ligger det en del i att spriten hjälper till att bearbeta maten när den väl ligger i magen.

Trots vad många anser och säger om snapsen, så ska en välkryddad snaps ALLTID drickas rumstempererad, dvs 18-20 grader.

.

Copyright © All Rights Reserved